Όσοι μπορείτε, δώστε 2 λεπτά από το χρόνο σας και προωθήστε το ιστολόγιο. Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο.

Τετάρτη, Ιουλίου 02, 2008

Σε αγωγή για το Κτηματολόγιο προσανατολίζεται η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών

Πηγή: flash.gr

Σε συλλογική αγωγή κατά της εταιρείας Κτηματολόγιο ΑΕ προσανατολίζεται η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος «εάν δεν ακυρωθεί η φοροεισπρακτική πολιτική της Κτηματολόγιο Α.Ε», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι στον καιρό της ύφεσης και της ακρίβειας η άδικη αυτή απόφαση «οι μη έχοντες να πληρώνουν για τους κατέχοντες, μόνο σε μια χώρα, την Ελλάδα, μπορεί να συμβαίνει».

Η οργάνωση των καταναλωτών τονίζει ότι το ίδιο το Κράτος, από την σύστασή του είναι υποχρεωμένο να έχει μαζί με τα υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγιο και για την παράληψή του αυτή ζητά να πληρώσουν οι πολίτες του οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει και καταχώρησαν τα ακίνητά τους στα αρμόδια υποθηκοφυλακεία, συμπλήρωσαν το ανάλογο έντυπο Ε9 και τα δήλωσαν στις Δ.Ο.Υ.

Το ΙΝΚΑ αναφέρει ότι τα Υποθηκοφυλακεία και οι Δ.Ο.Υ. έχουν καταχωρημένα το μεγαλύτερο μέρος των ιδιωτικών ακινήτων στην χώρα που αυτομάτως μπορούν και πρέπει να καταχωρηθούν με μεταξύ τους συνεργασία στην Κτηματολόγιο Α.Ε. ενώ σημειώνεται ότι η δαπάνη καταχώρησης στο Υποθηκοφυλακείο του υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει καταβληθεί κατά την καταχώρηση της μεταγραφής του ακινήτου στο φυσικό πρόσωπο - από τον πολίτη, και συνεπώς δεν χρειάζεται δεύτερη πληρωμή, πάλι από τον πολίτη, για την καταγραφή του ακινήτου στην Κτηματολόγιο Α.Ε.

Εχει αποστείλει το ΙΝΚΑ στον κ. πρόεδρο του Δ.Σ.Α., και σε όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα ερωτήματά του, κατόπιν των καταγγελιών και των παραπόνων που έχει δεχθεί και σχεδιάζει την προώθηση κατάθεσης συλλογικής αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: