Όσοι μπορείτε, δώστε 2 λεπτά από το χρόνο σας και προωθήστε το ιστολόγιο. Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο.

Τρίτη, Ιουνίου 03, 2008

Μήπως χρειαστεί να παστώσεις...

Πηγή: Ας σε σχολιάσω Νεοέλληνα

Πρόσεξε να δεις τώρα ,τι συμβαίνει γύρω σου νεοέλληνα. Μπαίνω στο Super market σήμερα* να πάρω άλας. 1,93 ευρώ η μάρκα τα 750 γρ.σε αλατιέρα από τη μία , και 0,19 ευρώ το κιλό το σακουλάκι από την άλλη .Αν κάνεις τις αναγωγές θα ηδείς ότι η μάρκα στην αλατιέρα είναι 1347,36 % ακριβότερη .Τις ενστάσεις σου τις γνωρίζω:
Ένσταση 1η: Η μάρκα έχει καλύτερο άλας .Απάντηση: και για το ηλιέλαιο έτσι πίστευες αλλά αποδείχτηκε ότι ασχέτως τι μάρκα αγόραζες, τελικά ουκρανικό κατανάλωνες.
Ένσταση 2η: Κοστίζει η πλαστική αλατιέρα .Απάντηση :πάω πάσο γιατί πράγματι είναι δύσκολο να ζήσεις χωρίς την συγκεκριμένη πλαστική αλατιέρα.
Να στο ειπώ αλλιώς νεοέλληνα .Μία τετραμελής οικογένεια σήμερα χρειάζεται το πολύ 20 κιλά άλας το χρόνο. Πολύ λέω βέβαια, αλλά ας βάλουμε παραπάνω μήπως χρειαστεί να παστώσεις και καμιά ελιά και καμιά σαρδέλα .Αν πάρεις το 0,19 το τίμημα θα είναι 3,8 ευρώ .Αρα με 3,8 ευρώ καθάρισες με το άλας για ένα χρόνο .Αν πάρεις το 1,93 την μάρκα ,το τίμημα θα είναι 51,46 ευρώ .Άρα θα χρειαστείς για το άλας 51,46 ευρώ για ένα χρόνο. Η διαφορά είναι στο ξαναλέω 1347,36 %.
Τώρα αν εσύ νεοέλληνα νομίζεις ότι κάνεις ανδραγάθημα συνεχίζοντας να αγοράζεις το ακριβό ,τότε συνέχισε το και μετά βγαίνε στο τελεβίζιο και κλαίγε και φώναζε ότι σου φταίει ο Αλογοσκούφης .Μπουμπούνα, ε! μπουμπούνα!!!

*οι τιμές είναι πραγματικές

Σχόλιο: Να μία από τις αιτίες που οδήγησε στην ακρίβεια. Η φυσική επιλογή του νεοέλληνα στο... ακριβότερο γιατί πιστεύει ότι είναι καλύτερο. Οπότε οι εταιρίες τι θα κάνουν; Θα μας παρέχουν αυτό που θέλουμε. Και τώρα μας φταίει ο υπουργός που δεν μας σταμάτησε όταν κάναμε την κουτσουκέλα...

1 σχόλιο:

hono-gr είπε...

Eisai swstos file Epitelous enas a8rwpos pou den laikizei