Όσοι μπορείτε, δώστε 2 λεπτά από το χρόνο σας και προωθήστε το ιστολόγιο. Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο.

Τρίτη, Ιουνίου 10, 2008

Αφαντο το φθηνό γάλα από τα ράφια την πρώτη μέρα του μποϊκοτάζ

Πηγή: Aegean Times

Χαμόγελα στις Ενώσεις για την προστασία των καταναλωτών, καθώς οι πολίτες φαίνεται να ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μποϊκοτάζ του γάλακτος με τιμή άνω του 1 ευρώ το λίτρο. Την πρώτη μέρα, το φθηνό γάλα έγινε κυριολεκτικά άφαντο από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

«Οι καταναλωτές πλέον αντιδρούν» δήλωσε ο Γιωργάκης Κωστής, πρόεδρος της καταναλωτικής οργάνωσης ΒΙΟ.ΖΩ. «Αν πριν από μερικά χρόνια καλούσαμε τους Έλληνες να αντιδράσουν απέχοντας από τις αγορές, ίσως τα αποτελέσματα να ήταν διαφορετικά. Σήμερα έχουν όλοι καταλάβει ότι η ακρίβεια είναι ένα πρόβλημα στη λύση του οποίου πρέπει να συμμετάσχουν και οι καταναλωτές».

Όπως σημειώνουν Τα Νέα της Τρίτης, σε πολλά σούπερ μάρκετ τα προϊόντα γάλακτος με τιμή κάτω του ενός ευρώ ήταν άφαντα από νωρίς το πρωί, καθώς αρκετοί ήταν οι καταναλωτές που έσπευσαν να τα αγοράσουν γυρίζοντας την πλάτη στα ακριβότερα προϊόντα.

Πάντως, γάλατα ιδιωτικής ετικέτας, καθώς και επώνυμα με τιμή κάτω του ενός ευρώ, δεν βρίσκονται σε όλα τα σημεία πώλησης και σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να μη βρίσκουν φθηνό γάλα.


Από τη δική τους πλευρά πάντως, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αν και διαθέτουν προϊόντα γάλακτος και σε τιμές χαμηλότερες του ενός ευρώ, δεν μπόρεσαν να δώσουν στοιχεία για τις πωλήσεις.

«Εικόνα για το πώς κινήθηκε η αγορά του γάλακτος στα καταστήματά μας την πρώτη ημέρα του μποϊκοτάζ θα είμαστε σε θέση να έχουμε αύριο» έλεγε εκπρόσωπος μεγάλης αλυσίδας.

Υπενθυμίζεται ότι το μποϊκοτάζ ισχύει από τις 9-19 Ιουνίου.

1 σχόλιο:

Demelene είπε...

Στον φούρνο της γειτονιας της δουλειάς πάντως είχε άπειρα ΑΓΝΟ γαλάζια και κόκκινα.