Όσοι μπορείτε, δώστε 2 λεπτά από το χρόνο σας και προωθήστε το ιστολόγιο. Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο.

Τρίτη, Ιουνίου 17, 2008

"Ράμπο" κατά της ακρίβειας

Πηγή: ΣΚΑΪ

"Ράμπο" για την καταπολέμηση της ακρίβειας συγκροτεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η υπηρεσία αυτή θα εποπτεύει την αγορά και θα ιδρυθεί το ταχύτερο δυνατόν, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ακρίβειας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ενημέρωσε την Τρίτη την κυβερνητική επιτροπή για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών ελέγχων στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων που έχει λάβει για την ακρίβεια.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση προτίθεται να καταβάλει επίδομα θέρμανσης, άφησε να εννοηθεί ότι είναι στα μέτρα που μελετά το υπουργείο Οικονομίας.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 19 Ιουνίου, στις 19:30, διοργανώνεται στο Σύνταγμα συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας, που οργανώνεται από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ την ΠΑΣΕΓΕΣ, την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, τον Δήμο Πειραιά και καταναλωτικές οργανώσεις.

Συνδικάτα και καταναλωτικές οργανώσεις απαιτούν τη λήψη μέτρων κατά των "καρτέλ" και των ολιγοπωλίων καθώς επίσης και την ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των παραγωγών.

Στα αιτήματα συμπεριλαμβάνεται το "πάγωμα" ή και η μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ - Μεταφορών, των διοδίων και των δημόσιων υπηρεσιών.

Πάντως, στην κυβέρνηση αναμένουν και τις αποφάσεις που θα λάβει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Στο σχέδιο συμπερασμάτων επισημαίνεται ότι τα μέτρα κατά της ακρίβειας δεν πρέπει να επηρεάζουν αρνητικά τους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού και τους κανόνες λειτουργίας της ενιαίας εσωτερικής αγοράς.

1 σχόλιο:

Demelene είπε...

O κ. Κύρτσος της City Press φίλε τα λέει πολύ σωστά.

Ας μειώσει το κρατικό κόστος και άμεσα και έμμεσα. Αμεσα κάνοντας κάτι για τους υπεράριθμους υπαλλήλους που έχει. Έμεσα κάνοντας κάτι για την αναποτελεσματικότητα τους, που ουσιαστικά αφήνει άλλους να κάνουν ότι θέλουν, μεταξύ άλλων και να κερδοσκοπούν.

Επανίδρυση my Ass. Όλο λόγια είναι.