Όσοι μπορείτε, δώστε 2 λεπτά από το χρόνο σας και προωθήστε το ιστολόγιο. Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο.

Τετάρτη, Ιουνίου 18, 2008

Μήνυμα ΣΕΒ με αφορμή το συλλαλητήριο για την ακρίβεια

Πηγή: flash.gr

Ο ΣΕΒ συμμερίζεται την ανησυχία, την αγωνία όλων όσοι βιώνουν τις συνέπειες της εντεινόμενης παγκοσμίως κρίσης και χαιρετίζει κάθε πρωτοβουλία που συνεισφέρει στη συνειδητοποίηση και στην αντιμετώπιση του πολυδιάστατου προβλήματος της ακρίβειας. Αυτό αναφέρει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του με αφορμή το συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΑΣΕΓΕΣ, η Υπερνομαρχία Αθηνών- Πειραιώς, ο Δήμος Πειραιά και οι καταναλωτικές οργανώσεις.

Το κύμα της ακρίβειας μειώνει το βιοτικό επίπεδο όλων, αλλά ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων. Μία αγορά σε καθίζηση πλήττει την πλειονότητα των επιχειρηματιών, των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων. Πάνω από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις πληρώνουν σήμερα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αλλά και της συσσωρευμένης κρατικής αβελτηρίας που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη βιωσιμότητά τους. Η κρίση δεν κάνει διακρίσεις, τονίζει ο Σύνδεσμος.

Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι απαιτείται, σήμερα, ένα συντεταγμένο πρόγραμμα δράσης, πολιτική ειλικρίνεια, τόλμη και αποτελεσματικότητα. Ο ενεργός καταναλωτής και ο κοινωνικά υπεύθυνος επιχειρηματίας μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο -και ήδη το πράττουν. Πρωταρχικά, όμως, το ίδιο το Κράτος -που με τα ελλείμματά του, την αδιαφάνειά του και τις στρεβλωτικές παρεμβάσεις του απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού κάθε μήνα -καλείται να λάβει δομικά μέτρα κατά του κακού εαυτού του. Το Κράτος αποτελεί την κύρια πηγή ακρίβειας. Το Κράτος καθορίζει ή και επηρεάζει καθοριστικά πάνω από 95 τιμές που αφορούν σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες -και αυτές οι τιμές αυξάνονται διαρκώς. Η ακρίβεια, επομένως, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στη ρίζα της παρά μόνο αν το Κράτος αλλάξει ριζικά».

Σχόλιο καταναλωτή: Σίγουρα αστειεύονται από τον ΣΕΒ. Η παγκόσμια κρίση απλά έκανε το Ελληνικό φαινόμενο της ακρίβειας ακόμα πιο έντονο. Όσο για τα άλλα που λένε για το κράτος είναι τουλάχιστον αστεία. Καλά λοιπόν θα κάνουν να σοβαρευτούν και να χαμηλώσουν τις τιμές, αλλιώς εμείς οι καταναλωτές θα τους υποχρεώσουμε... ΝΑΙ είναι απειλή. Απειλή ότι θα ασκήσουμε όλα τα δικαιώματα που έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: