Όσοι μπορείτε, δώστε 2 λεπτά από το χρόνο σας και προωθήστε το ιστολόγιο. Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο.

Σάββατο, Μαΐου 31, 2008

«Εκρηξη» ακρίβειας

Πηγή: flash.gr

"Η ακρίβεια αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Οι ανατιμήσεις βασικών προϊόντων από 50 ως 70% την τελευταία διετία, συμβάλουν στα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, αποκαλύπτει έρευνα της ICAP.

Σύμφωνα μετην Ελευθεροτυπία, «χρυσή πενταετία» για τις ελληνικές επιχειρήσεις ήταν η περίοδος από το 2003 μέχρι και το 2007, καθώς στο διάστημα αυτό τα κέρδη και οι πωλήσεις των εταιρειών έσπασαν διαδοχικά ρεκόρ και αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας. 40% αύξηση κερδών για 26.000 επιχειρήσεις την τελευταία 5ετία.

Οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να οχυρώνονται πίσω από ισολογισμούς και να νοιάζονται μόνο για τα κέρδη τους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την πίεση που υφίσταται η ελληνική οικογένεια, δήλωσε στον Flash 96 ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γιάννης Οικονόμου.

Βολές εξαπέλυσε ο επικεφαλής των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ Κώστας Πουπάκης, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη κατάσταση, καρτέλ που λυμαίνονται την αγορά και κυβέρνηση που κοιτά αμήχανη.

Οι συμπολίτες μας καταδικάζουν εξίσου και αυτούς που επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν στην αγορά, αλλά και αυτούς που επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά στη μέση μιας παγκόσμιας κρίσης, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη.

Βαρύ πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό προκαλεί η έκρηξη της ακρίβειας το φετινό καλοκαίρι, ενώ το ισχυρό ευρώ έναντι του αδύναμου δολαρίου, απομακρύνει τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φοροεπιδρομή στα νησιά ετοιμάζει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, για να εισπράξει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πολλαπλάσιος ο πληθωρισμός στην Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ των 15, επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Η Συνομοσπονδία προχωρά- σε συνεργασία με τα εργατικά κέντρα- στη δημιουργία καταναλωτικών οργανώσεων. «Απαιτούμε από την κυβέρνηση την ανάκληση ή πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των διοδίων και των υπηρεσιών του Δημοσίου» αναφέρεται σε ανακοίνωση. Παράλληλα, προγραμματίζει συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας στις 18 Ιουνίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια: